weclome to krklinoАко некогаш се случи да го посетите градот Битола или пак наминувате во близина по регионалниот пат Прилеп - Битола - Охрид, тогаш мора да наминете и до село Крклино, кое е одалечено на само 5 км од Битола. Причината за неговата посета ќе ја дознаете само по 2-3 минути кога ке ги здогледате патоказните табли кои ќе ве одведат до Збирката на реткости „ФИЛИП“ која слободно може да се нарече Авто и Етно музеј.

Локација

virtual 300 250

Откријте ја нашата богата музејска колекција!

Музеј

Барате уникатно доживување во традиционален апартман?

Апартман

Изнајми велосипед во Битола и околината

Изнајми велосипед

Вкусете домашна храна, вино и ракија

Домашно

Музејска колекција

Автомобили

Автомобили - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Автомобили

Мотори

Мотори - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Мотори

Антикварница

Антикварница - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Антикварница

Еврејска соба

Еврејска соба - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Еврејска соба