Автомобили

Авто музејот го сочинуваат околу десетина автомобили почнувајќи од: Симка Ариане 1953г. Опел Рекорд; Форд Таунус; Пежо 404; Плимут Валијант; Москвич; Опел Олимпија; Фиќо ; Фолсваген Буба; Цитроен.

Антикварница

Антикварница - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Турска соба

Турска соба - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Мотори

Авто и етно музејот Филип поседува колекција од преку 20 мотори, дел од кои веќе ја поминуваат шестата деценија на старост, ги има повеќе: BMW, DKW, NSU MAKS и други.

Селска соба

Селска соба - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Еврејска соба

Еврејска соба - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Народни носии - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Народни носии - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Градска соба

Градска соба - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Оружје - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Оружје - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Локација

virtual 300 250

Откријте ја нашата богата музејска колекција!

Музеј

Барате уникатно доживување во традиционален апартман?

Апартман

Изнајми велосипед во Битола и околината

Изнајми велосипед

Вкусете домашна храна, вино и ракија

Домашно

Музејска колекција

Автомобили

Автомобили - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Автомобили

Мотори

Мотори - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Мотори

Антикварница

Антикварница - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Антикварница

Еврејска соба

Еврејска соба - Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино

Еврејска соба